• Sportski klub osoba sa invaliditetom sa Vama od 1999. godine.

Buncic Dragan

Dragan Bunčić rođen je 05.12.1983. godine, u Apatinu, Republika Srbija. Osnovnu i srednju školu, gimnaziju ’’Nikola Tesla’’ završio je u Apatinu. Trenirao karate osam godina za klub ’’Partizan’’, a zatim tokom pet godina kik boks  za klub ’’Panter’’ iz Apatina. Pored sporta, dugo vremena bavio se i muzikom. U slobodno vreme bavi se čitanjem i strastveni je obožavalac sportskih motora.

Nakon saobraćajnog udesa 2004. godine, po završetku rehabilitacionog oporavka opet postaje aktivni sportista i član stonoteniserskog kluba osoba sa invaliditetom “SPIN”  iz Novog Sada, u kategoriji stojećih takmičara, klasa T9. Takođe je i generalni sekretar istog kluba.

Od 2006. godine, na poziv selektora Zlatka Keslera postaje stalni član stonoteniserske reprezentacije Srbije za osobe sa invaliditetom. Takođe aktivno igra i u rekreativnoj ligi Novog Sada, gde je ostvario zapažene rezultate. Na domaćim i međunarodnim takmičenjima osvojio je brojna priznanja.

Proglašen za sportistu godine Opštine Apatin za 2009. i 2012. godinu, u kategoriji osoba sa invaliditetom, a u međuvremenu nekoliko puta dobio priznanje za doprinos sportu na opštinskom nivou.

Titulu državnog i pokrajinskog prvaka poneo je više puta, a na ekipnom državnom prvenstvu osoba sa invaliditetom,  osvojao  prva mesta.

Na međunarodnim turnirima osvojio brojna priznanja, od kojih su neka:

  • 2007, Italija, Svetski kup, bronzana medalja
  • 2008, Makedonija, prvo mesto
  • 2009, Češka, Svetski kup, bronzana medalja
  • 2010, Rumunija, Transp Tur, dve zlatne medalje
  • 2012. Mađarska, Svetski kup, srebrna i bronzana medalja

Od 2005. do 2013. na domaćim turnirima osvojio je oko trideset medalja.

Pored aktivnog bavljenja sportom, student je završne godine Univerziteta “Educons”, na smeru Sport i turizam. Od marta 2012. poseduje i diplomu operativnog trenera stonog tenisa, kao i međunarodno priznati ECDL sertifikat. Bio je angažovan kao jedan od trenera stonoteniskog  kluba „Novi Sad”  za rad sa decom.

 

 

STKI Spin Novi Sad

Paraolimpijski, svetski i evropski šampioni Priključi se!

«
»
Scroll to top