• Sportski klub osoba sa invaliditetom sa Vama od 1999. godine.

Homa Miroslav

Rođen sam 04.04.1959. u Novom Sadu. Od ranog detinjstva sam se bavio sportom uglavnom fudbalom. Jedini predmet u školi koji sam  zaista voleo bio je fizičko. Do svoje dvadeset prve godine sam igrao i veliki i mali fudbal. Veliki fudbal sam igrao za nižerazredni fudbalski klub Mladost sa Satelita, a mali fudbal za ekipu koja je bila u samom vrhu jugoslovenskog malog fudbala. U zavisnosti od sponzora ekipa je menjala ime (Poslastičarnica Vardar, Metalorad, Sidro i Restoteka Točak). Posle dvadeset prve godine sam napustio veliki fudbal ali nastavio da igram mali fudbal. Po završetku srednje trgovačke škole zaposlio sam se u trgovinskoj firmi ˝Zvezda Veleprodaja˝.

U povratku sa jugoslovenske lige malog fudbala iz Maribora 15.06.1986. cela ekipa je doživela tešku saobraćajnu nesreću  kod Nove Gradiške (Republika Hrvatska) u kojoj sam povređen. Operisam sam na traumatološkoj klinici u Zagrebu i nakon 2 meseca borbe za život ostajem u invalidskim kolicima. Iz Zagreba sam posle saniranja povreda prebačen u rehabilitacioni centar u Varaždinske Toplice gde ostajem godinu dana. Po povratku u Novi Sad gotovo istovremeno krećem da se bavim stonim tenisom i košarkom u kolicima.

Igrao sam kako domaća prvenstva i turnire tako i međunarodna prvenstva i svetske kupove.

Krajem devedesetih godina počinjem da se bavim trenerskim poslom u malom fudbalu. Prvo sam vodio K.M.F „Đava“ a nakon toga i K.M.F „Liman“ (sve ukupno dvanaest godina).

1997. godine oženio sam se devojkom Svetlanom sa kojom i danas živim na Limanu u Novom Sadu.

2006. godine sam napustio košarku u kolicima a 2007. i trenerski posao u malom fudbalu. Nastavio sam samo da treniram stoni tenis u stonoteniskom klubu „SPIN“ Novi Sad.

15.06.2010. saznajem da bolujem od raka debelog creva i ponovo stupam u borbu za život, nakon nekih 6-7 meseci uspevam da se izborim i vraćam se stonom tenisu. Trenirao sam još intenzivnije i više nego ikad.

Najveći uspesi u stonom tenisu su mi srebrna medalja ekipno osvojena na svetskom kupu u Italiji  zajedno sa klupskim kolegom Mitrom Palikućom, i srebrna medalja ekipno na Evropskom prvenstvu u Italiji (septembar 2013.) zajedno sa Kesler Zlatkom, Ilijom Đurašinović i Mitrom Palikućom)

Redovno već dugi niz godina igram treću rekreativnu ligu veterana  u Novom Sadu sa uglavnom solidnim uspesima. Igram i državna i pokrainska prvenstva sa promenljivim rezultatima. Posle opraštanja od reprezentacije planiram da nastavim da se rekreativno bavim stonim tenisom JER MOJ CEO ŽIVOT JE SPORT…

STKI Spin Novi Sad

Paraolimpijski, svetski i evropski šampioni Priključi se!

«
»
Scroll to top