• Sportski klub osoba sa invaliditetom sa Vama od 1999. godine.

Pripreme u Slovačkoj

Pripreme u Slovačkoj

Reprezentacija, u proširenom sastavu, bila je na pripremama u Slovačkoj od 11.08.-18.08.2009. u Handlovi, odnosno sportskom centru Remati gde je prilagođen prostor za osobe sa invaliditetom. Ovaj put pripreme nisu bile kao i svake godine, jer su značajna takmičenja u ovoj godini završena, pa je selektor ovog puta pružio priliku i drugima sportistima stonoteniserima sa nacionalnih takmičenja.

Reprezentaciju su činili: Nebojša Ilić, Nenad Mitrović, Radišić Aleksandar, Popadić Zorica, Biljana Ubović, Kesler Zlatko, Borislava Perić- Ranković, a njima su se pridružili i „pomoćnici“ koji su želeli da sa njima otputuju: Rastislav i Mihal Zornjani, Džudžar Slavko, Milica Radišić i Milenko Ranković. Svako prepodne je bilo predviđeno za treninge sa delom slovačke reprezentacije, jer su i oni bili na nekom vidi odmora. Ali su naši reprezentativci uspeli, koliko toliko, da „odmere snage“ sa Branjom (Branislav Jakubec), Andrejom (Mesaroš Andrej), Mišom (Babela Michal), Kakavkom (Rastislavom Revuckim) i Čabakom (Bohus Cabak).

Kakav je bio odnos u odmeravanju snaga nećemo spominjati, bitno je napomenuti da je sve proteklo u prijateljskoj atmosferi jer nije bilo bitno pobediti već maksimalno iskoristiti vreme da se pokupe neke finese i finte od drugih igrača. Tome je doprinelo i budno oko selektora Zlatka Keslera, koji je ovaj put bio trener i „učitelj“ mlađoj generaciji. Poslepodne je bilo predviđeno za „slobodno vreme“ što u Remati, za neke znači da će se oprobati i u velikom tenisu, ali i pecanju. Da ne bi bilo „monotono“ naši su reprezentativci jedno popodne iskoristili da odu u susedne Bojnice i posete srednjevekovni zamak.

Zbog ne pristupačnosti, ili popularnije arhitektonskih barijera, samo su Milica, Miša (mali) i Miša (veliki) iskoristili priliku i obišli zamak, a sve to ovekovečili su brojnim fotografijama i time utiske iz zamka približili ostalima. I to nije sve, jer su neki od igrača „ izgubili“ neke mečeve, a „kazna“ je, e o tome utisci samih aktera…. Biljana Ubović:

U okviru treninga igrali smo setove i mečeve,onaj ko izgubi najviše setova morao je da peče palačinke! I pretpostavljate ko je pekao?! Pa naravno! Ja i moj prijatelj Aleksandar. Ali nije nam teško palo, bilo je to divno druženje, teže je bilo izgubiti … Verujte mi! Verovatno ću još dugo pamtiti moje prve pripreme u Slovačkoj… Treba da stignu i utisci drugih igraca ( Nebojša Ilić, Nenad Mitrović, Radišić Aleksandar, Popadić Zorica, Kesler Zlatko, Borislava Perić- Ranković)

STKI Spin Novi Sad

Paraolimpijski, svetski i evropski šampioni Priključi se!

«
»
Scroll to top