• Sportski klub osoba sa invaliditetom sa Vama od 1999. godine.

18 MART STONI TENIS EGER – IZVESTAJ, 2014

18. MART

SJAJAN USPEH STONOTENISKE „B“ REPREZENTACIJE SRBIJE U KONKURENCIJI SPORTISTA SA INVALIDITETOM

TRI TAKMIČARA, ČETIRI MEDALjE

„Rezervisti“ su se pokazali u punom svetlu. Na Svetskom kupu u konkurenciji stonotenisera sa invaliditetom, održanom od 12. do 17. marta u mađarskom gradu Egeru uz učešće 120 takmičara iz 24 zemlje, „B“ reprezentacija Srbije osvojila je četiri odličja, tri zlata i bronzu.

U pojedinačnoj konkurenciji Ana Prvulović je u klasi 1 bila neprikosnovena na putu do medalje, gde je u finalu nadigrala Holanđanku, Femke Koben, dok je Sanja Mijatović, u klasi 3, takođe do zlata stigla bez poraza a u finalu pobedila Francuskinju, Emanuelu Ferije. Naše dame su u ekipnom delu takođe bile bez premca i osvaojile zlato ispred selekcija Francuskae, Irske i Hrvatske.

Mihajlo Radovanović, koji je debitovao za reprezentaciju Srbije, u pojedinačnoj konkurenciji nije prošao takmičenje u grupi ali je zato u dublu sa Australijancem Trevorom Hirtom uspeo da osvoji bronzanu medalju u ekipnom delu takmičenja.

– Veoma sam zadovoljan učinkom naših stonotenisera jer su u svojoj klasi na Svetskom kupu u Mađarskoj, gde su se takmičile „B“ selekcije prikazali najviše – ističe Zlatko Kesler, selektor naše reprezentacije uz kojeg na „Hungarija openu“ u Egeru bio i trener Ilija Đurašinović.

S.B.

STKI Spin Novi Sad

Paraolimpijski, svetski i evropski šampioni Priključi se!

Scroll to top