• Sportski klub osoba sa invaliditetom sa Vama od 1999. godine.

Izveštaj o radu kluba u 2013. godini

Klub je u 2013. godini ostvario veliki  deo planiranog programa za 2013. godinu, pogotovo što se tiče trenažnog i takmičarskog dela programa ali slabije je odrađen deo programa koji se odnosi na lekarske preglede takmičara, osiguranje istih, objavljivanje svih rezultata u posebnoj godišnjoj brošuri.

Što se tiče takmičenja klub je nastupio na državnom klubskom prvenstvu ove godine i osvojio dve titule državnog prvaka i jednu titulu vice prvaka države. U konkurenciji 8 stonoteniskih klubova osoba sa invaliditetom u Srbiji naš klub je u konkurenciji žena u kolicima klase t 1-5  osvojio prvo mesto, takođe u konkurenciji muških u kolicima klase t 1-5 prvo mesto a u konkurenciji muški stojeći klase t 6-10 drugo mesto.  Sa ovim rezultatima smo najuspešniji stonoteniski klub u ekipnom prvenstvu Srbije.

Na pojedinačnom prvenstvu države za stonotenisere sa invaliditetom članovi našeg kluba su osvojili ukupno 10 medalja u svim kategorijama.

U konkurenciji žena klase t 4-5, prvo i drugo mesto su naše članice Borislava Perić-Ranković i Nada Matić.

U konkurenciji muški, klase  t 3-4  sve medalje su pripale našim takmičarima.

Zlato Mile Ivić, srebro za Zorana Matića a bronzane medalje za Miroslava Homu i Mladena Ćirića.

U klasi muški  t- 5  prvi je Mitar Palikuća, u klasi muški stojeći  t 6-7 drugo mesto za Uvaček Mihajla. Muški stojeći klasa t 8-9 zlato za Dragana Bunčića i u klasi muški stojeći t- 10 prvo mesto za Juhasa Ferenca.

Članovi našeg kluba su takođe nastupali i na domaćim pojedinačnim bodovnim turnirima širom Srbije ( Leskovac, Šabac, Smederevo, Kragujevac) i takođe ostvarili odlične rezultate što pokazuju mesta na domaćoj rang listi.

Kod žena Borislava i Nada dele prvo i drugo mesto konačne  rang liste za 2013 godinu. Kod muških u kolicima Mitar Palikuća prvi, a Zoran Matić drugi,  kod muških stojećih Dragan Bunčić na prvom mestu rang liste.

U 2013. godini čak 7 takmičara iz našeg kluba nastupilo je za stonotenisku  reprezentaciju Srbije na međunarodnim turnirima.

Borislava Perić-Ranković i Nada Matić dugogodišnje reprezentativke Srbije osvojile su 9 medalja na svetskim kupovima Italiji, Slovačkoj i Sloveniji. Borislava na tri svetska kupa tri zlatne medalje a Nada 2 bronzane i 1 srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji a u ekipnom delu takmičenja  2 zlatne i 1 srebrnu medalju.

Po prvi put je naša članica Biljana Ubović nastupila za reprezentaciju u ostravi na Čeh openu i osvojila zlatnu ekipno i bronzanu medalju u pojedinačnom delu takmičenja.

Muški članovi našeg kluba Mitar Palikuća, Ilija Đurašinović, Miroslav Homa i Zlatko Kesler na svetskim kupovima kao reprezentativci Srbije osvojili 2 bronzane i 1 srebrnu medalju ekipno i Mitar Palikuća  1 bronzanu i 1 srebrnu medalju u pojedinačnom delu takmičenja.

Ove godine na naj značajnijem  međunarodnom takmičenju, evropskom šampionatu u Italiji naši članovi su osvojili 3 medalje za reprezentaciju Srbije.

Borislava Perić-Ranković  zlatna medalja i po treći put postala šampionka Evrope u pojedinačnoj konkurenciji.

Mitar Palikuća po drugi put bronzani na evropskom šampionatu u pojedinačnoj konkurenciji.

Muška ekipa u sastavu Mitar, Ilija, Homa i Zlatko srebrna medalja na evropskom šampionatu.

U našem klubu rade treneri Pavle Vukadinov, Lazar Kurteš i Zlatko Kesler koji su  jednako zaslužni za osvojene medalje kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima.

STKI Spin Novi Sad

Paraolimpijski, svetski i evropski šampioni Priključi se!

Scroll to top