• Sportski klub osoba sa invaliditetom sa Vama od 1999. godine.

Lebovic Marinko

 

Rođen sam u Subotici 1955. god. 1970. sam nastradao na Paliću, iste godine prelazim za Novi Sad. Završio sam Obrazovni Centar za Dizajn Bogdan Šuput u Novom Sadu.

Od ’79. sam se počeo intenzivno baviti sportom u kolicima, atletikom, streljaštvom, auto relijem i stonim tenisom.

1982. i ’84. sam postigao najviše u životu – stičem zvanje tate.

U stonoteniskom sportu imam zapaženih rezultata u ex Jugoslaviji. U svojoj grupi ( B 1) učestvovao sam na regionalnim, pokrajinskim i jugoslovenskim takmičenjima. Bio sam višestruki pobednik u svojoj grupi. Na međunarodnim takmičenjima nemam boljih plasmana.

Od 1999 god sam član SPIN-a, i uglavnom se rekreativno bavim stonim tenisom, tu i tamo osvojim po koju medalju na regionalnom takmičenju ili na turnirima u Srbiji. Uz sport koji sve manje upražnjavam zbog obaveza i godina, bavim se i hobijem. Osim što crtam i ilustrujem, što je povezano sa mojim pozivom, skupljam i modele automobila.

Lebovic Marinko

I was born in Subotica in 1955. In 1970. I suffered an accident on Palic and that same year I moved to Novi Sad. I attended and succesfuly finished „Educational Center for Design“ Bogdan Suput in Novi Sad.

Since 1979. I have begun to do sports in wheelchairs – athletics, shooting, car rally and table tennis.

In 1982. and 1984. I have accomplished everything in my life – I became dad.

In table tennis I achieved great results in ex Yugoslavia. In my group (B1) I took part in regional and national competitons. I was multiple winner in my group. I don’t have great classifications on international competitions.

Since 1999. I have been a member of SPIN, and I mostly play tennis as a recreative. Now and there I win a medal on competitions in Serbia. Besides the sport which I am practicing less and less because of my age and obligations, I do hobie. Except drawing and ilustrating, which is connected to my proffesion, I collect car models.

STKI Spin Novi Sad

Paraolimpijski, svetski i evropski šampioni Priključi se!

Scroll to top