• Sportski klub osoba sa invaliditetom sa Vama od 1999. godine.

Matic Zoran

Rođen sam 03.01.1973. godine u Doboju (Bosna i Hercegovina) gde sam završio osnovnu i srednju školu (medecinsku i poljoprivrednu). Prekidam školovanje na višoj tehnickoj školi u Bihaću početkom 1992. godine  zbog ratnih dejstava u Bosni. Ranjen sam na ratištu u Bosni 1994. godine i od tada sam vezan za invalidska kolica. Posle završenog lečenja i rehabilitacije ostao sam da živim na teritoriji bivše Jugoslavije gde sam i dobio državljanstvo 1998. godine.

Stoni tenis sam počeo da igram još u osnovnoj školi (rekreativno). Aktivno počinjem da treniram 2003. godine u STKI „SPIN“-NOVI SAD.

Moj prvi međunarodni turnir na kome sam debitovao u dresu reprezentacije bio je u Pieštanima (Slovačka) 2003. godine.

U 2004. godini osvajam Nadu Matić (Matanović), a u brak protiv nje stupam u 2005. godini.

Na Evropskom prvenstvu održanom u Kranjskoj Gori 2007. godine, u ekipi sa Zlatkom Keslerom i Ilijom Ðurašinović, osvojio sam bronzanu medalju.

U februaru 2008. sam se povredio na pripremama reprezentacije u Kanjiži, ali ubrzo sam se vratio i nastavio da treniram stoni tenis.

U oktobru 2009. godine  na svet je dosao Luka  i mislim da je on moj najveći uspeh u životu (uz pomoć Nade). Nadam se da će biti jos  takvih uspeha u narednim godinama. Luka je ubrzo napravio velike promene u našem zajedničkom životu. Nada je nastavila da aktivno trenira i igra stoni tenis za reprezentaciju Srbije, a ja sam svoje takmičenje  ograničio na državna prvenstva, turnire i ligu.

STKI Spin Novi Sad

Paraolimpijski, svetski i evropski šampioni Priključi se!

Scroll to top