• Sportski klub osoba sa invaliditetom sa Vama od 1999. godine.

SJAJAN REZULTAT SRPSKIH STONOTENISERA SA INVALIDITETOM MEDALjE SVA TRI SJAJA –LIGNANO 2015

Stonoteniseri reprezentacije Srbije u konkurenciji osoba sa invaliditetom ostvarili su odličan rezultat na Svetskom kupu održanom u italijanskom gradu Linjano, prvom ovogodišnjem međunarodnom takmičenju. Izabranici selektora Zlatka Keslera i trenera Lazara Kurteša osvojili su tri medalje, sva tri sjaja i u pojedinačnoj konkurenciji igrali u četiri četvrtfinala na takmičenju na kojem je nastupilo 330 stonotenisera iz 39 zemalja sveta.

Borislava Perić- Ranković osvojila je zlatnu medalju u klasi t-4 briljantnim nastupom i pobedom nad Brazilkom Oliveiro u finalu 3:0. Srebrnu medalju osvojila je naša ženska ekipa u klasi t-4 u kojoj su uz Perićevu nastuipile Nada Matić i Zorica Popadić, pošto su u finalu izgubile meč od švedsko- izraelske kombinacije, 2:3. Naša takmičarka Sanja Mijatović, koja je debitovala za nacionalni tim u klasi t-3, osvojila je bronzu u tandemu sa austrijankom Doris Mader.

Dobre rezultate postigli su Ana Prvulović i Goran Perlić plasmanom u četvrtinu finala, kao i Nada Matić i Zorica Popadić.
– Ostvareni rezultati su solidni jer znamo da je moglo bolje- kaže trener Kurteš.- Međutim to je prvi turnir ove godine a zbog bolesti je izostao Mitar Palikuća koji bi, sasvim izvesno, osvojio medalju. Perićeva je bila standardno najbolja a Mijatovićeva i Prvulovićeva su ostavile sjajan utisak. Svetski kup u Italiji imao je za cilj da vidimo gde smo u ovom trenutku i na kojim elementima bi trebalo da poradimo kako bismo se što bolje pripremili za Evropsko prvenstvo u oktobru u Danskoj.

Naredno takmičenje za naše stonotesisere u koknurenciji osoba sa invaliditetom je početkom maja u Sloveniji u Laškom.

SELEKTOR

STKI Spin Novi Sad

Paraolimpijski, svetski i evropski šampioni Priključi se!

Scroll to top