• Sportski klub osoba sa invaliditetom sa Vama od 1999. godine.

STONOTENISKA REPREZENTACIJA OSOBA SA INVALIDITETOM – RIO 2012

31.12.2015. SE ZAVRSILO KVALIFIKACIONO TAKMICENJE ZA STONOTENISERE ZA PARAOLIMPIJADU 2016 U BRAZILU. NA OSNOVU TIH TAKMICENJA ODNOSNO SVETSKE RANG LISTE CETVORO TAKMICARA SE PLASIRALO DIREKTNO NA PARAOLIMPIJSKE IGRE A DVOJE TAKMICARA SU OSTALI U REZERVI. BORISLAVA PERIC RANKOVIC , NADA MATIC, MITAR PALIKUCA I GORAN PERLIC SU DIREKTNI UCESNICI POSTO SU NA SVETSKOJ RANG LISTI ZAUZIMALI MESTA KOJA DIREKTNO VODE NA IGRE, DOK SU U REZERVI OSTALI ANA PRVULOVIC KAO DRUGA REZERVA U KLASI ZENA T 1-2, I ZORICA POPADIC KAO PRVA REZERVA U KLASI ZENA T-4.

TAKMICENJA U 2016 GODINI SU DONOSILI BODOVE ZA SVETSKU RANG LISTU KOJI SU BILI BITNI ZA KOSTURASE NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA I ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2017 U SLOVENIJI. REPREZENTACIJA JE ZAHVALJUJUCI TAKVOM NACINOM BODOVANJA MOGLA VEC OD POCETKA 2016 GODINE DA POCNE DA RADI NA PRIPREMAMA ZA PARAOLIMPIJSKE IGRE U RIU. U PRVOJ POLOVINI 2016 GODINE UCESCE NA TURNIRIMA I PRIPREMAMA REPREZENTACIJE UZELI SU DIREKTNI UCESNICI I REZERVE PARAOLIMPIJADE I KANDIDATI ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2017. NA SVETSKIM KUPOVIMA U SLOVACKOJ, SLOVENIJI, ITALIJI OSVAJANI SU BODOVI ZA KOSTURASE, TAKO JE BORISLAVA POSLE KUPOVA ZAVRSILA NA DRUGOM MESTU, NADA NA 4 MESTU , MITAR NA 6 MESTU I GORAN NA 12 MESTU SVETSKE RANG LISTE.

U DRUGOJ POLOVINI GODINE OD JULA DO POLASKA NA IGRE REPREZENTACIJA JE TRENIRALA DVA PUTA DNEVNO I 6 DANA U NEDELJI. U SASTAVU REPREZENTACIJE OSTALI SU DIREKTNI UCESNICI BORISLAVA, NADA , MITAR, GORAN, ANA I POPADICKA. REPREZENTACIJA JE UCESTVOVALA NA 5 TRENING KAMPA SA VISE REPREZENTACIJA. PRIPREME SU DOBRO ODRADJENE STO SU POTVRDELE I 4 MEDALJE SA PARAOLIMPIJSKIH IGARA . U POJEDINACNOJ KONKURENCIJI BORISLAVA PERIC-RANKOVIC OSVOJILA ZLATNU A NADA I MITAR BRONZANU MEDALJU, U EKIPNOM DELU BEBA I NADA SU VICE SAMPIONKE PARAOLIMPIJSKIH IGARA. UZ IGRACE NA PARAOLIMPIJADI SU BILI I TRENERI ILIJA DJURASINOVIC, LAZAR KURTES I SELEKTOR –TRENER ZLATKO KESLER. PORED NJIH U PRIPREMI IGRACA SU UCESTVOVALI TRENERI SLADJANA KRSMANOVIC, PAVLE VUKADINOV I ROMANA ROMANOV, PSIHOLOG I MASERKA .

SREDSTVA ZA PRIPREMNI PERIOD SU OBEZBEDJENA OD POKSA (MINISTARSTVO SPORTA), OD STONOTENISKOG KLUBA “SPIN” ( GRAD NOVI SAD I SPONZORI) I POKRAJINSKI SEKRETARIJAT SA SPORT I OMLADINU.

SELEKTOR

ZLATKO KESLER

STKI Spin Novi Sad

Paraolimpijski, svetski i evropski šampioni Priključi se!

Scroll to top